De geschiedenis van After Eight

Hollandse Pot 2011, Zelfs je naam is mooi...Alessie

Hollandse Pot 2011, Zelfs je naam is mooi...Alessie

In den beginne

In 1974, inmiddels dus al weer meer dan 48 jaar geleden, werd door Bert Alessie Jongerenkoor “Young Harvest” opgericht. In het begin was dit vooral een kerkkoor dat ook regelmatig de diensten in de oude Boerderijkerk in Zonderwijk opluisterde. Ter ere van het 10-jarig bestaan van het koor werd besloten om een grote avondvullende show te maken met zang, dans en een groot decor. Dit werd “Doek open voor Young Harvest". Dit was zo'n groot succes bij zowel het publiek als de koorleden zelf, dat besloten werd op deze voet verder te gaan en ongeveer elke 2 jaar een grote show op de planken te brengen. Deze shows bestonden uit allemaal losse nummers die middels een verhaal aan elkaar werden verbonden.

Naamsverandering

In 2001 zijn we tot de conclusie gekomen dat de naam “Young Harvest” eigenlijk de lading niet meer dekte en werd het koor omgedoopt tot “Theaterkoor After Eight”. Hierna werd ook de weg ingeslagen om “echte” musicals op te gaan voeren. Dit resulteerde in een drietal shows onder leiding van Jurgen Alessie, die het dirigeerstokje van Bert had overgenomen.

Zelfgeschreven musical

In 2007 werd er een nieuwe dirigent gevonden in de persoon van Jan van Wetten. Onder zijn leiding hebben we onder andere meegedaan aan “Voices unlimited”. Toch begon het wel weer te kriebelen om weer eens een grote productie te maken. Dat resulteerde in 2009 in de volledig voor ons geschreven musical “One Way Ticket”. Helaas heeft Jan deze uitvoering niet meer mee mogen maken. In april 2009, twee maanden voor de première, is hij overleden.

Gelukkig werd er snel een opvolgster gevonden in Marij van Heijster- van Rooij. Onder haar leiding hebben we diverse kleine producties gemaakt en mochten wij de klankkamer van Rederijkerskamer Moyses' Bosch ondersteunen bij hun uitvoering van “One flew over de cuckoo's nest”. Dit was echt een fantastische ervaring waar we erg van hebben genoten.

Hierna werd het toch echt tijd om zelf weer eens een echt avondvullende productie te maken. Als regisseuse werd Anke Heesbeen aangetrokken. Zij heeft samen met enkele koorleden het verhaal bedacht van onze laatste voorstelling “De Hakken van de Heks en de Kont van de Koningin”. Een hilarisch sprookje dat we inmiddels 11 keer met succes hebben uitgevoerd.

To be continued

Na een zeer succesvolle wervingsactie in november 2015 mocht After Eight 13 nieuwe leden verwelkomen. Het was hard werken om van deze groep met vernieuwde samenstelling weer een groep te maken die elkaar kent, vertrouwt en aanvoelt. Maar dat is als vanzelf gelukt en met deze groep kwam er na 2 jaar weer een Waan-Zinnige voorstelling onder leiding van Don Henken (dirigent) en Anke Heesbeen (regiseur). In Veldhoven, Best, Son en Knegsel trok dit Te Gekke stuk volle zalen.

Toekomst

Geweldig om na weken, maanden repeteren de kunsten te mogen laten zien aan het publiek! Dus je raadt het al: After Eight zit niet stil en maakt alweer plannen voor een volgend optreden. Tot ziens in het theater!

Corona

Zoals in de hele wereld gooit corona roet in het eten voor heel veel plannen die we hadden. Maar wat in het vat zit verzuurt niet!!! We repeteren door, op afstand of online. En we zijn creatief. Want wat als je geen live kerstconcert kunt geven.... dan ga je corona-proof in groepjes van 3 de opname studio in. Zingen, opnemen, videoën, mixen, monteren en voilà: White Winter Hymnal opname met videoclip is een feit.

Vivian Harmsen, lid vanaf 1990.

Deel deze pagina